Wandelschoenen

Uiteraard is het van belang om te weten op welk ondergrond de wandelaar graag wandeld en over welke afstanden. Om te beginnen zijn er wandelaars die graag op hoge schoenen wandelen. Zij vinden het fijn als hun enkels ondersteund worden.

Om het echte wandelgevoel te kunnen ervaren zou je eigenlijk minimalistische schoenen moeten dragen.

Zelf wandel ik het liefst op Barefootschoenen.

Deze zijn superlicht en flexibel wat als voordeel geeft een betere voetafwikkeling en goed grondcontact. Dit zorgt voor een soepeler wandelpas.

In Nederland heb je een paar goede Barefootschoenwinkels.

Vandaag wil ik Barefoot&More in Arnhem bespreken. Barefoot&more zijn sinds maart 2017 gevestigd in het centrum van Arnhem.

Dit is een mooie ruim opgezette winkel in hartje Arnhem.

In hun winkel vind je een ruim assortiment barefoot schoenen, waaronder Vivobarefoot, Vibram FiveFingers & Furoshiki, Joe Nimble, Leguano, Feelmax, Merrell, Freet, Luna Sandals en Shamma. Ook hebben zij een ruim assortiment teensokken, van Injinji, Feelmax en Knitido.

De eigenaren Vincent en Esther hebben allebei ruime ervaring met 'barefoot' lopen. Vincent loopt al sinds 2009 trails op blote voeten of op FiveFingers (schoenen).

Vincent geeft met enige regelmaat clinics Barefoot Running of wandelen op blote voeten.

Esther heeft eind 2015 na 25 jaar haar steunzolen en stevige schoenen afgezworen en heeft sindsdien zorgvuldig haar voeten en enkels getraind.

Hierdoor is ze af van haar blessures waar steunzolen nooit tegen geholpen hebben.

Esther weet als geen ander hoe je je lichaam sterker kunt maken door te trainen en bewegen op natuurlijke wijze.

Je kan schoenen via hun website bestellen, maar nog veel leuker is een dagje shoppen in Arnhem om bij hen langs te komen voor deskundig advies.

Als je de winkel binnen loopt zie je gelijk op dat Vincent en Esther op blote voeten lopen !

Zij zijn dus de echte ambassadeurs van het blootvoets lopen. Inmiddels ben ik al weer meerdere keren in de winkel geweest om barefootschoenen en teensokken te kopen.

Zij kunnen een goed advies geven op het gebied van Barefoot.

De winkel is gevestigd op de Kleine Oord 80 in Arnhem.

Zie voor welke schoenen zij verkopen hun website